Over ons Projecten Voor scholen Contact
Podium voor de Toekomst
~ Voor scholen ~
Doe-het-nu-zelf-musical

Speciaal voor scholen in het Groninger aardgaswinningsgebied stelt Stichting Podium voor de Toekomst de musical van Edith ‘Een Brief aan de NAM’ kosteloos beschikbaar. Onderaan deze pagina staat een ZIP-file met daarin de lesbrief voor de docenten, het basisscript van de musical, alle liedjes uit de musical (met zang en instrumentaal), de rap, de teksten van de liedjes/rap. Deze kunt u kosteloos downloaden..

Podium voor de Toekomst
Zeven kinderen brengen in deze musical - geregisseerd door de 12-jarige Edith Holscher - hun frustraties en bezorgdheid ten tonele. En ieder kind heeft een eigen verhaal. Iets om bij stil te staan: 30.000 kinderen in het aardbevingsgebied hebben elk een eigen verhaal - soms heftig, soms minder heftig. Maar hoe goed zou het zijn om te luisteren naar die verhalen! Want kinderen praten er niet over - niet uit zichzelf.  Deze musical is de sleutel! Vlot, luchtig en met veel humor wordt de situatie door de Groningse kinderen in beeld gebracht

Edith levert alle scholen een blauwdruk van haar musical, compleet met basisscript en liedjes, waar uw leerlingen hun eigen ervaringen en frustraties aan toe kunnen voegen. Zo kan elke school een musical ten tonele brengen, waarbij de leerlingen zich uiten over de problemen in het aardbevingsgebied die zij met kinderogen bekijken.

De kinderen in de musical eisen een gesprek met de Minister in Den Haag. Ze willen niet meespelen met zijn politieke spelletjes. Ze willen dat er een plan komt om de gedupeerde Groningers te helpen. En wie kunnen dat plan het beste verzinnen? De kinderen uit het aardbevingsgebied natuurlijk!

Dit alles zorgt voor een musical, waarin de kinderen duidelijk maken dat ze de trage bureaucratische benadering van de aardbevingsellende meer dan zat zijn! Hoe het beter kan? Laat dat maar aan de kinderen over: ze hebben de toekomst en ... ze hebben een plan!

Dit musicalpakket (inclusief lesbrief, liedjes/rap en basisscript) kunt u onderaan deze pagina als ZIP-file downloaden.

 

The musical - The movie
Het is zover! De film wordt op vrijdag 29 november in de Tweede Kamer vertoond en is nu ook hier voor iedereen te bekijken:
Een registratie van de musical in Hoogezand op 24 en 25 mei 2019.

Vier liedjes
De liedjes zijn gecomponeerd door Karin de Liedjesmamma.
www.liedjesmamma.nl

Wat moet je doen

Een brief aan de NAM

Gronings Temperament

Een brief aan de NAM

Killer Robot

Een brief aan de NAM

De Kinderkeuring

Een brief aan de NAM

Download hier het musicalpakket
Het pakket bevat:
- De lesbrief (pdf bestand)
- Het basisscript (Word- en pdf bestand)
- De vier liedjes met zang (mp3 formaat)
- De vier liedjes instrumentaal plus het intro, zonder zang (mp3 formaat)
- De liedteksten (printbaar pdf bestand)
Download-link (EEN_BRIEF_AAN_DE_NAM.zip, 40MB)Dit musicalproject werd mogelijk gemaakt door Veiligheidsregio Groningen en Nationaal Programma Groningen.

Een brief aan de NAM